DE ROTTERDAMSE KUNSTMANNENKALENDER 2011

_
graphic design: calender
project of Natasa Heydra & Monique Benthin

‘Monique Benthin en Natasa Heydra, beide kunstvrouwen uit Rotterdam, brengen ‘De Rotterdamse Kunstmannen Kalender 2011’ met een 13e maand.

In de trein, in het vliegtuig of op de boot naar Venetië, Parijs en Berlijn, kwamen Monique en Natasa bij het fantaseren en praten over hun gezamenlijke interesses over De Man tot de conclusie dat de stereotype mannen kalenders vooral door mannen worden gefotografeerd. Ze misten iets bijzonders en besloten een eigen mannen kalender te maken met foto’s van mannen met net dat beetje extra, flavour & bite. Elke Mandag werkten zij aan hun ideaal en vroegen mannen met kunstinhoud verleidelijk voor hen te poseren, als lustobject, Pin Up of Centerfold.

De kalender werd gepresenteerd met bijbehorende expositie op vrijdag 17 december 2010 in het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam.’